Lättlagad och krämig gryta med massor av smak. Vanligtvis görs rätten med kyckling, här byter Jennie mot stekta halloumitärningar för en vegetarisk variant.
Original recept från www.koket.se
Feb. 18, 2022
50 g smör
2 gul lök
5 vitlök
2 msk färsk ingefära
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vispgrädde
1 kruka färsk koriander
600 g halloumiost
Olja
Salt
Peppar
4 basmatiris
2 dl matyoghurt
Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna. Lägg den steka halloumin i såsen. Blanda runt.
Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt. Toppa med korianderblad.