Det blir enkelt och riktigt gott när ni gör den här pastagratängen hemma. Krämig, ostig och mycket smak av parmesan och vitlök. Mums!
Original recept från www.koket.se
Feb. 18, 2022
4 kungsörnen ekologiska makaroner
Smör
600 g kycklingbröstfilé
3 vitlök
4 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk smör
2 msk majsstärkelse
150 g parmesanost
1 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Persilja
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och lägg makaronerna i en ugnsform.
Finhacka vitlöken och skär kycklingen i bitar. Stek kycklingen och vitlöken i en stekpanna med smör.
Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa sedan maizena med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Rör ner hälften av den rivna parmesanen. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
Blanda makaronerna med kycklingen och såsen och strö över resten av osten på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
Strö över lite finhackad persilja på gratängen vid servering.