En av mina återkommande vegetariska favoriträtter är den här bakade sötpotatisen med fetaoströra och kikärtor.
Original recept från www.instagram.com
Jan. 11, 2025
4 st sötpotatisar
150 g fetaost
1 st vitlök
1 msk olivolja
2 tsk torkad persilja
1 st förpackning kokta kikärtor (380 g)
1 msk majsstärkelse
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 msk olja, tex raps
Sallad, tex ruccola + gurka, gärna dressad med vinägrett
Sätt ugnen på 200 grader, lägg potatisen på plåt. Tillaga ca 50 min eller till helt genomstekt.
Smula fetaost, riv ner vitlök och blanda med olja och persilja.
Häll av och skölj kikärterna. Torka dem torra med hushållspapper. Plocka bort 'skalet' som lossnar, de blir krispigare så.
Blanda majsstärkelse och kryddor i en skål.
Tillsätt kikärterna i kryddblandningen och blanda väl. Häll i olja och skaka runt.
Häll kikärterna i korgen på airfryern, ha ev bakformspapper emellan, och rosta på 180° ca 15-20 min. Skaka korgen några gånger under tillagningen. Har du inte airfryer kör i vanlig ugn men då ca 40 min. Man vill ju ha dem rätt hårda.
Servera med sallad och en vinägrett.