Har du testat att göra pizza på Libabröd? Det går snabbt och är riktigt gott- speciellt som kebabpizza 😋 Topping är valfri men jag har som sagt en förkärlek till kebabpizza- gärna gyros. Antigen köper du färdig och bara steker på eller så gör du en nyttigare variant med egen gyroskrydda och kycklingfärs.
Original recept från www.instagram.com
Jan. 11, 2025
500 g kycklingfärs
2 msk spiskummin
2 msk vitlökspulver
2 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
1 st kryddmått kanel
4 st libabröd
Sallad, gurka, fetaost, rödlök mm (ta det du gillar)
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
0.5 dl fanta apelsin (zingo)
0.5 - 1 msk chilisås
1 st pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
0.5 - 1 tsk sambal oelek för mer hetta
Sätt ugnen på 200°C.
Bred tomatsås och fördela riven ost på brödet. Toppa med köttet/kycklingen.
Grädda pizzan i mitten av ugnen på galler med bakplåtspapper i 5-6 minuter, eller tills dess att brödet fått en gyllenbrun färg.
Toppa med grönsaker, feta och sås. Gott med sriracha till såsen med.