Pasta-fantast? Vår pasta pesto med chilipesto, marinerad fetaost och spenat kommer inte göra dig besviken. En utsökt lakto-ovo vegetarisk pasta som passar lika bra till lunch som middag.
Original recept från www.ica.se
Feb. 18, 2022
2 förp fetaost (à 150 g)
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
0.25 riven vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
50 g pinjenötter
50 g parmesanost
7 röd peppar (chili) mild
0.5 dl rapsolja
0.5 krm salt
4 port pasta (4 port motsvarar ca 400 g)
65 g babyspenat
Marinerad fetaost: Skär fetaosten i tärningar och blanda med örter, vitlök och olja. Låt gärna stå i kylen 1 timme före servering.
Chilipesto: Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de är gyllene. Riv parmesanosten. Kärna ur chilin och mixa alla ingredienser till en slät pesto.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Spara ca 1 dl pastavatten (för 4 port). Blanda pastan med chilipeston och spenaten. Tillsätt lite pastavatten för en krämigare konsistens.
Toppa med marinerad fetaost vid servering.