Dessa friterade zucchiniplättar med feta är helt underbart goda och passar lika bra att servera varma som kalla. Servera med tzatziki som mezedes (grekiska smårätter) eller förrätt.
Original recept från www.ica.se
Feb. 18, 2022
4 zucchinis
200 g fetaost (gärna original)
2 ägg
0.5 dl finhackad persilja
0.5 dl finhackad basilika
0.5 dl finhackad mynta
0.5 dl finhackad dill
3 finhackade salladslökar
2 krossade vitlökar
Salt
Svartpeppar
5 msk vetemjöl
Olivolja (gärna original extra virgin)
Skölj zucchinin och riv dem grovt. Lägg allt i ett durkslag, strö över 1 tsk salt (för 4 port) och låt rinna av 10-20 minuter. Krama ur så mycket vätska som möjligt.
Lägg zucchinin i en skål, vispa upp äggen och tillsätt i zucchinin tillsammans med smulad fetaost, persilja, basilika, mynta, dill, salladsök, vitlök och smaka av med salt och peppar. Blanda smeten ordentligt. Tillsätt lite mjöl i taget tills blandningen är lagom fast och släpper från skeden. Forma plättar.
Värm upp oljan i en stekpanna. Lägg i några plättar i taget i stekpannan och fritera dem på låg värme tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.