Denna variant är en riktigt smakrik maträtt som sköter sig själv nästan. Jag brukar förbereda den strax innan lunch, så vet jag att middagen är redo av avnjutas till kvällen! ”Lyx tacos” kallas den också härhemma!
Dec. 6, 2022
1 - 1.5 kg högrev
1 - 2 st gul lök
2 - 3 st vitlöksklyftor
1 - 3 st röd chili (beroende på hur stark du vill ha den)
0.5 - 1 dl rapsolja
0.5 dl babyrays bbq sås
2 - 3 msk kinesisk soja (ex. mushroom soy)
1 - 2 msk sriracha
1 - 3 tsk sambal oelek
2 - 3 msk socker
2 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
0.5 dl vatten
Salt, vitpeppar, svartpeppar, cayennepeppar & paprikapulver
Sätt ugnen på 150-160 grader (över & undervärme)- Ej varmluft!
Grovhacka löken, och skär chilin längst med så att 1 chili, blir två avlånga halvor. (Jag föredrar 1, tycker det blir en lagom hetta- men gillar man mer hetta så tar man såklart fler).
Häll olja, vatten, hälften av srirachan, bbq såsen & löken i botten. Salta lite över!
Har du en stor bit högrev så dela den i 2-3 större bitar. Lägg dem i formen.
I med resterande ingredienser & pressa även i vitlöksklyftorna!
På med locket och skicka in i ugnen ca 6h.
Ta ut och mosa köttet med gaffeln, blanda ihop allt & servera i tacobröd & taco tillbehör (mjuka eller hårda bröd spelar ingen roll).