Detta är recept för en ugnsbakad julskinka som bli så saftig och god. Man kan koka den också men det är ett annat recept. Detta är min favorit 🥰 Köp så stor skinka som passar dig.
Nov. 28, 2023
1 st rimmad skinka
1 st ägg
2 msk senap
1 msk socker
2 - 3 msk ströbröd
Sätt ugnen på 175 grader och lägg skinkan på ett ugnsgaller och på en ugnsplåt. Lägg svålsidan upp och nätet runt om ska vara kvar. Köttsaften som rinner ner på plåten blir perfekt buljong för ditt Dopp i grytan.
Sätt en ugnstermometer i den tjockaste delen av skinkan. Räkna att den tar ungefär en timme per kilo. När termometern är på 70-75 grader är skinkan klar. Tänk på att det går fortare på slutet att få upp värmen.
Ta ut skinkan och skär bort svålen och nätet runt skinkan. Låt skinkan svalna innan du griljerar den.
Vispa upp ägget och blanda i senap och socker. Pensla det runt skinkan. Strö sen på ströbröd.
Höj värmen i ugnen till 200 grader. Griljera skinkan i ca 10-15 min. Pass upp så den inte bränns. Nu har du en julskinka!