Vad sägs om en god & mustig köttfärssoppa? En riktigt god och enkel vardagsrätt som också funkar bra i matlådan. Servera soppan med creme fraiche, färsk persilja och ev bröd till. Svinnsmart tips: Du kan variera grönsakerna i din soppa beroende på vad du har hemma. Det är också perfekt att passa på att göra en större sats av soppan som du kan frysa in.
Original recept från www.instagram.com
Jan. 9, 2025
500 g nötfärs
5 st potatis
2 st morötter
1 st röd spetspaprika
1 burk finkrossade tomater gärna mutti
9 dl varmt vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk oxfond
2 msk tomatpure
1 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1.5 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar (gärna kvarn)
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 krm chili flakes
1 tsk socker
1 st köttbuljong
Créme fraîche
Bröd
Skala och tärna morot och potatis. Hacka lök, paprika och persilja så har du allt redo.
Fräs löken och de tärnade morötterna i olja i en kastrull. Tillsätt köttfärsen och pressa i vitlöken. Krydda med lite salt och svartpeppar (gärna kvarn). Fräs tills färsen fått färg. Tillsätt då tomatpuré och fräs i någon minut till. När färsen är färdigstekt tillsätt tärnad paprika, paprikapulver, timjan, oregano, socker och chili flakes. Häll på de finkrossade tomater, fonden, balsamvinäger, smula i buljongtärningarna och ha i 8-9 dl varmt vatten. Låt soppan koka i ca 25-30 min på medelvärme, rör om då och då.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Servera soppan med en klick Creme fraiche, lite persilja och ev något gott bröd till!