En rolig och god snitt till glöggbordet. Om du vill göra granen större så kan du köpa två smördegar och skära ut en ännu större gran.
Dec. 4, 2022
250 g smördeg
50 g philadelphia ost
100 - 150 g chevreost
1 - 2 msk honung
2 msk hackade valnötter
3 dl hackad grönkål
0.5 st granatäpple
1 st ägg
Gör en mall i papper, t.ex. bakplåtspapper, på en gran. Skär ut två likadana granar på smördegen. Jag gör så stor jag kan. Lägg en av dem till sidan.
Bred philadelphiaosten på en den ena granen och skär sen chevreosten i tunna skivor och täck smördegen med chèvren.
Ringla honung över och strö hackade valnötter på. Lägg sen på den andra smördegsgranen som topp.
Pensla ett vispat ägg över hela granen. Strö sen hackad grönkål på och in i ugnen 200 grader ca 5 min. Håll koll så det inte bränns.
Till sist strör du över granatäpplen och serverar den direkt så den hålls varm.