Dessa underbara filmjölkslimpor är så goda, saftiga och det mest perfekta brödet att ha på julbordet! Rekommenderar er alla att prova att baka dessa limpor, framförallt ni som inte är så förtjusta i tex vörtbröd! ❤️
Dec. 21, 2022
12.5 dl lantbrödsmjöl- 4 sädesslag
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 st stor finriven morot
1 l filmjölk
0.5 dl ljus sirap (går att utesluta)
Sätt ugnen på 175 ˚C över- och undervärme.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ner filmjölken, den finrivna moroten och sirapen.
Klä 2 st 1,5 liters avlånga brödformar med bakplåtspapper. Fördela den kladdiga degen jämt i brödformarna med mjölade händer.
Grädda bröden ca; 1 h och 40 min.
Låt bröden svalna i formarna och packa i plastpåsar för att de inte ska torka. Vill du frysa brödet rekommenderar jag att skiva brödet innan infrysning!