Denna macka är en riktig favorit härhemma! Göra med fördel på en fin bit av gårdagens stekta entrecote (rare). (Om du inte har en färdigstekt skiva, tar receptet lite längre tid. - Du börjar då med att lätt banka ut en ca 2,5 cm tjock skiva entrecote. Salta & peppra (svartpeppar) generöst & stek på hög värme i en klick smör i ca 2-3 min per sida. Köttet ska sen vila på en tallrik i ca 15 min innan den skivas upp). Fungerar riktigt fint som brunch/lunch!
Nov. 30, 2022
1 st skiva entrecote (ca 200g)
4 skiva franskbröd
2 - 3 msk kall bearnaise (ex. icas kalla)
2 skiva ost
1 st gul lök
1 msk socker
Börja med att lägga fram köttbiten en stund innan.
Smörstek brödet i stekpanna så du får en fin, gyllene yta.
Skiva den gula löken och stek mjuk i smör. Tillsätt 1 msk socker, salt & vitpeppar! Lägg över i skål när den är mjuk & karamelliserad enligt önskemål.
Hetta upp pannan på Max- i med en klick smör. Lägg i köttbiten (som ev. Stektes dagen innan), salta, peppra och stek ca 30-45 sek per sida. (Steker du en färsk skiva entrecote kan du bortse från detta steg då köttbiten så redan ligger och vilar vid detta steg).
Lägg på 1 skiva ost vardera på de två nedre mack-skivorna.
Bre på bearnaisen på ostskivorna.
Skiva upp entrecoten och fördela köttet på de två mackorna (på bearnaisen ska köttet ligga).
Lägg över den karamelliserade löken och lägg på ”locket” (sista skivan bröd).