Krispiga koreanska grönsakspannkakor med sötsyrlig sås. De är veganska och fyllda med vitaminer. Är lika goda som rätt och som tillbehör 🙌
Feb. 14, 2022
2.5 dl vetemjöl
3 msk maizena
1 msk bakpulver
2 dl rumstempererat vatten
2 dl vitkål
3 st morötter
2 dl salladslök
1 st gul lök
1 st jalapeño/grön chili
2 msk japansk soja
1 msk vatten
2 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 tsk sesamfrön
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
Blanda vetemjöl, maizena och bakpulver med 1.5 dl vatten till en tjock smet.
Strimla vitkål, jalapeno och gul lök. Hacka salladslöken och morötterna till tunna stavar.
Blanda ner grönsakerna (du kan lägga till andra om du föredrar det) i smeten tills all smer är jämnt fördelade över grönsakerna.
Hetta upp rikligt med rapsolja och klicka ner blandningen i små cirklar och pressa till platta pannkakor. Stek i några minuter på varje sida till de fått en gyllenbrun färg och frasig yta.
Medan du steker, blanda soja, vatten, sesamolja, socker och chiliflakes till en sås och ställ åt sidan.
Servera pannkakorna till såsen så fort de är klara.