Kladdkaka som smakar pepparkaksdeg, ojojoj vad gott!!!
Nov. 29, 2022
4 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1.5 tsk malen kryddnejlika
1.5 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
3 st ägg
225 g smör
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä din springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggen och blanda bara lite.
Smält smöret, häll ner det i bunken (inte rakt på äggen om de skulle börja koagulera) och blanda med en ballongvisp bara precis till det går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter till kladdkakan är gräddad i kanterna och vobblig i mitten.
Låt kladdkakan svalna helt i kylskåpet, gärna över natten.
Servera med exempelvis lingongrädde och ett stort glas mjölk.