Denna snabba ostkaka är väldigt god och enkel att göra till många som fika eller som dessert på julbordet. Jag serverar med två olika sorters sylt och vispad grädde för då blir det som allra godast tycker jag! ❤️
Dec. 22, 2022
6 st ägg
1 dl strösocker
6 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1.5 dl skållad, skalad mandel
2 droppar bittermandelarom
500 g keso naturell
2 msk smör till formen
Sätt ugnen på 175°C över- och undervärme.
Vispa ihop ägg, socker, mjöl och grädde i en bunke. Finhacka mandeln och tillsätt tillsammans med aromen. Mixa keson om du inte vill ha kesoklumparna i ostkakan och rör sedan ner i smeten.
Smörj en ugnsform med smör. Häll i smeten i formen och låt nu ostkakan gräddas på andra falsen nedifrån ca 45-50 minuter. Får ostkakan för mycket färg så kan du täcka med aluminiumfolie.
Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt, jordgubbssylt och lättvispad grädde!