Tips på efterrätt till Nyår kommer här ✨ Vispad pannacotta med marinerade hallon och havresmul
Original recept från www.instagram.com
Jan. 6, 2025
1.5 st gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
4 dl grädde
0.75 dl socker
1 - 2 msk citronsaft
1 dl yoghurt 10%
3 dl frysta hallon
2 msk rom
1 - 2 msk florsocker
1.5 dl havregryn
30 - 40 g smält smör
2 msk ljust muscovadosocker lr vanligt
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med grädde, socker, (ev. citronskal och -juice). Koka upp och ta från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda ner. Sila och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar.
Vispa pannacottan krämig och blanda ner yoghurten. Fyll gärna i en spritspåse med tyll. Häll av lite av vätskan från hallonen. Fördela hallonen i 6 glas (för 6 port). Varva spritsad pannacotta med havresmul och hallon.