Tänker du "usch så kladdigt och komplicerat..." Du kunde inte ha mer fel! Dessa är jätteenkla att göra och total kladdfria! De blev perfekta till min enkla lunch som bestod av ugnsrostade körsbärstomater, oliver och vitlök. Över ringlade jag lachinata.se goda olivolja och toppade med deras örtsalt. Så gott!
Nov. 28, 2022
25g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
2 st di grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
Varm vattnet i en kastrull tills vattnet är fingervarmt. Häll i en större bunke och smula i jästen och rör i saltet.
Rör med en slickepott ner rågmjöl, grahamsmjöl och lite mjöl i taget av vetemjölet. Om vänd degen tills den släpper fran bunkens väggar. Om det är för kletig så ha i mer mjöl. Täck över bunken och låt jäsa i 2h.
Sätt ugnen pà 275°. Ta fram degen och lossa fran bunken genom att väta fingrarna med varmt vatten. Lägg degen på ett mjölat bord och platta till med händerna. Strö mjöl på hela degen och dela i tre delar på längden och vrid baguetterna.
Lägg pa en plät med bakplätspapper och låt jäsa otäckt i 10 min.
Ställ in plåten i mitten av ugnen i 15 min. Stäng av ugnen och låt stå i ytterligare 15 min på eftervärme.
Servera till middag, lunch eller frukost. NJUT!