En maträtt som funkar lika bra att laga till familjen, som vid en middagsbjudning. Riktigt Gott att värma dagen efter också!
Nov. 28, 2022
2.5 dl creme fraiche
6 dl grädde
150 g färskost
1 msk mushroom soy
1 msk sötstark senap
1 msk kalvfond
1 st fläskytterfilé (ca 800g)
0.5 st purjolök
2 msk dragon (torkad-krydda)
Salt (snåla ej), vitpeppar, grillkrydda & citronpeppar (efter smak & tycke)
Skiva & stek fläskfilén i smör så skivorna får lite yta. Krydda skivorna med salt, vitpeppar & dragon. Lägg skivorna i ugnsform.
Skiva & stek purjolöken lätt, häll sedan detta över fläskfilén.
Sätt ugnen (varmluft) på 200 grader.
Blanda resterande ingredienser till såsen i en skål. Var generös med salt & vitpeppar! Häll sedan såsen över köttet & purjolöken.
Ställ in i ugnen ca 20-30 minuter (såsen ska bubbla & ha fått lagom fin yta).
Servera med ris, alternativt kokt eller ugnsrostad potatis !