Ett måste på gottebordet till jul är ju knäck, alla recept på just knäck är i princip helt lika men jag tror och hoppas du får inspiration av mina toppings. Nu är det dags att koka årets juleknäck, precis lagom inför jul. Kokar man för tidigt är risken stor att de hinner ta slut ❤️
Dec. 19, 2022
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk smör
Knäckformar
Krossade polkagrisar
Krossad turkisk peber
Skållad och hackad mandel
Apelsinzest
Flingsalt
Koka ihop vispgrädde, sirap och strösocker i en tjockbottnad kastrull, till en temperatur på 124˚. Rör då och då.
Ta av kastrullen från värmen. Rör ner smöret tills du har en fin slät knäcksmet.
Fyll knäckformarna genast. Toppa direkt med dina valda toppings. Låt nu dina knäck stelna, gärna i kylskåp.