Denna ljuvliga saffranscheesecake passar perfekt för att baka till fikat hemma med familj och vänner eller för att ta med till jobbet och bjuda sina kollegor på. Dekorerad som en fin krans med pepparkakssmulor, rosmarin, hallon, granatäppelkärnor, pistagenötter och silverkulor ❤️
Dec. 4, 2022
175 g smör
450 g pepparkakor
350 g naturell färskost
6 dl vispgrädde
1 g saffran
1.5 dl florsocker
Pepparkakor
Färsk rosmarin
Färska hallon
Granatäppelkärnor
Pistagenötter
Silverkulor (sockerkulor)
Smält smöret. Krossa pepparkakorna till ett fint smul i en mixer. Blanda väl med smöret. Pressa ordentligt ut massan i en form med löstagbar kant (28cm i omkrets). Ställ formen i frysen ca 30 minuter.
Vispa (med elvisp) färskosten tillsammans med vispgrädden och saffranet tills blandningen är helt fast. Sikta och vänd försiktigt ner florsockret i fyllningen. Fördela ut fyllningen på din pepparkaksbotten. Täck med folie. Låt stå i kylen minst 6 timmar gärna över natten.
Tag ut formen ur kylen och ta sedan av kanten på formen. Lägg på ett fint fat. Dekorera precis som du önskar. Servera och njut!