Ris à la malta är ju en riktigt go klassisk dessert till jul! Jag serverar i glas, toppad med mandarinklyftor och granatäpple för de är en så god kombination tycker jag! Snabbt och enkelt, perfekt att göra som dessert efter juldagsmiddagen på efterbliven risgrynsgröt ❤️
Dec. 23, 2022
3 dl vispgrädde
6 dl kall risgrynsgröt
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Konserverade mandarinklyftor
Granatäppelkärnor
Kanelstång
Stjärnanis
Vispa grädden fast, tills du kan vända bunken utan att grädden rinner ut.
Blanda gröten med florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner grädden.
Häll upp din ris à la malta i portionsglas. Låt stå i kylskåp fram till servering!
Vid servering: toppa/ dekorera med mandarinklyftor, granatäppelkärnor, kanelstång och stjärnanis eller annat gott som du gillar.