Denna underbara chokladfudge toppad med daim och flingsalt är den godaste fudge jag någonsin smakat så med dessa ord säger jag bara, ni måste prova! ❤️
Dec. 12, 2024
75 g smör
2 msk kakao
3 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
225 g ljus blockchoklad
3 st dubbeldaim
Flingsalt
Ta fram en mellanstor kastrull och tillsätt smör, kakao, ljus sirap, vispgrädde och socker. Rör om.
Sätt kastrullen på spisen, på medelvärme. Låt koka upp och låt nu fudgeblandningen bli ordentligt varm, till 125°C. Gör steg 3 under tiden.
Hacka nu chokladen i mindre bitar och lägg i en mindre skål. Hacka även daimen och lägg i en annan skål. Lägg även ett bakplåtspapper i en liten ugnsform tex. Ju större form du använder, ju tunnare blir din fudge.
När fudgeblandningen nått 125°C tar du av kastrullen från värmen och ha ner chokladhacket. Rör om hela tiden tills chokladen smält helt och hållet.
Häll ut fudgesmeten i formen och strö över damishacket samt önskad mängd flingsalt.
Ställ hela formen i kylen för att stelna minst 1 h. Skär i rutor och njut av din fantastiska fudge!