Äntligen är det första advent imorgon. Släng ihop denna deg nu och baka ut pepparkakorna imorgon
Nov. 26, 2022
2 hg socker
2 hg smör
1 st ägg
1.5 dl ljummen ljus sirap
0.5 msk ingefära
0.5 msk kanel
0.5 msk nejlikor
6 hg vetemjöl
1 msk bikarbonat
Blanda socker och smör till en smidig deg
Tillsätt övriga ingredienser, förutom mjöl och bikarbonat
Rör ner bikarbonat i mjölet och blanda i mjölblandningen i resten av degen. Spara lite mjöl till utbaket (ca 1/2-1 dl)
Låt degen vila över natten (eller några dagar) i kylskåp. Glöm inte att tjuvsmaka degen, den är gudomligt god
Kavla ut degen på mjölat bakbord och använd valfria pepparkaksformar
Grädda på bakplåtsklädda plåtar, en plåt åt gången, mitt i ugnen på 175° i 6-8 minuter beroende på hur mörka och knapriga du vill ha dem
Njut och servera med ett stort glas mjölk