Pepparkaksbakelse med frosting, perfekt till adventsfika. Receptet ger 8 stora bitar, men går också fint att dela i fler mindre bitar om du vill göra det.
Nov. 24, 2022
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 st ägg
2 msk pepparkakskrydda m. apelsinsmak
2 dl mjölk
1.5 tsk bakpulver
3 dl mjöl
150 g philadelphiaost
50 g rumstempererat smör
0.5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175°c.
Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Fördela smeten jämt i en mindre ugnsform.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min, kakan ska vara torr när den är klar. Använd en provsticka. Tag ut och låt svalna helt. Skär sedan i önskade bitar.
Gör sedan frosting, vispa alla ingredienser till en slät frosting. Bred på kakan eller töm upp i spritspåse och spritsa i önskat mönster. Jag använde en öppen stjärntyll. Dekorera med rivet apelsinskal och julströssel. Fika och njut 🎄✨.