Passar perfekt efter träningen eller som mellanmål. Basen i denna proteinbar är svarta bönor, och de andra ingredienserna är banan, havregryn, solrosfrön, tranbär, mandel, kanel, hasselnötter och en liten mängd choklad med hög kakaohalt. Resultatet blir fiberrika bars, utan onödiga tillsatser. Ett riktigt gott snacks helt enkelt. Receptet kommer från zeta, men har justerat och förenklat lite.
Feb. 6, 2022
100 g mörk choklad 70%
1/2 tsk flingsalt
1 förp/ 380 g/ ca 2dl koktasvarta bönor
1 banan
2 msk honung
1 tsk kakao
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl fiberrika havregryn
3-4 dl grovhackade nötter och frön. ex 1,5 dl hasselnöt, 1 dl mandel, 0,5 dl solrosfrön
1 dl tranbär
1/2 tsk kanel, malen
1 krm salt
Valfri: 1-2 msk proteinpulver (beroende på smak kankse man vill anpassa kakao och kanel)
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötter och frön grovt.
Häll av spaden ifrån bönorna och spola av i kallt vatten.
Mixa bönor och banan till en slät kräm.
Blanda i resterande ingredienser och smaka av med en nypa salt.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och baka i 175 grader tills att den satt sig, cirka 20–25 minuter.
Smält chokladen i ett vattenbad och pensla ett tunt lager på baren när den kallnat och toppa med flingsalt.