Denna fina mjuka pepparkaka är den godaste jag någonsin smakat och som jag bara måste dela med mig av. Ursprungligen är receptet från ett konditori i Uddevalla som hängt med min familj många år, det går inte att misslyckas med denna mjuka dröm! ❤️
Dec. 3, 2022
2 st ägg
3 dl strösocker
125 g smör
2 tsk malen kanel
2 tsk malen nejlika
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1.5 dl mjölk
Ströbröd till formen
Florsocker till servering
Sätt ugnen på 175 ˚C över- och undervärme
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke.
Smält smöret och vänd i nästan allt i bunken, spara någon msk då vi ska pensla formen med resterande smör.
Blanda alla de torra ingredienserna tillsammans och sila ner i bunken.
Tillsätt mjölk och rör ihop till en fin jämn smet.
Pensla med resterande smälta smör och bröa en brödform eller sockerkaksform.
Grädda pepparkakan ca 30- 35 minuter.
Vänd formen upp och ned på en tallrik, låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker vid servering.