Älskade plåtmat! Allt lagas på en plåt = minimalt med disk. Här en plåt full med grekiska smaker och ingredienser som potatis, lammkorv, oregano, rödlök och fetaost. Jag hade även rödbetor hemma i kylen som fick hänga med 😊 Oliver går också bra att lägga till om man vill.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
Jan. 4, 2025
500 g fast potatis
2 msk olja
2 tsk torkad oregano
0.5 tsk salt
500 g lammkorv
1 st rödlök
2 st tomater eller ett per körsbärstomater
150 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
0.5 st riven gurka (vattnet urpressat)
1 vitlöksklyfta, riven
Salt, svartpeppar att smaka av med
Olivolja att ringla över
Sätt ugnen på 225°C + blanda ihop tzatziki.
Har du rödbetor som jag, skala och skiva dem först, tillaga 10 min innan du lägger på potatisen (som du skurit i tjockare skivor). Toppa potatis & rödbetor med olja, oregano och salt.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter. Gärna varmluft så att potatisen får lite fin färg.
Skär lammkorven i bitar och lägg på plåten. Ställ in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
Skala och skiva löken tunt. Tärna tomaterna. Toppa plåten med rödlök, tomater och smulad fetaost och servera med tzatziki.