Fröknäcke är gott, lätt och sdet går att ha i lite vad man vill. Här är en grund för proportionerna som jag tycker är bra.
Feb. 4, 2022
3,5 dl fröer
2 dl kokande vatten
1 dl rismjöl eller majsmjöl
0,5 dl rapsolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda alla torra ingredienser utom saltet. Jag brukar låta ca hälften av fröerna vara större ex solrosfrön och pumpakärnor. Och resten kan vara mindre, som ex linfrö, sesamfrö, vallmofrö, chiafrö, vad du nu har hemma. Häll på vatten och olja och låt svälla ca 15 min
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Tips att lägga ett till papper uppepå och kavla ut smeten mellan papprena. Strö över flingsalt. Skär ut rutor nu eller bryt när knäcket är färdiggräddats
Grädda i mitten av ugnen i 1-1,5 h. De ska bli stela men inte brända. Svalna på ett galler