Vad sägs om en krämig men ändå fräsch pastarätt med kyckling, soltorkade tomater, vitök, basilika och creme fraiche? Slängde ihop den här godingen igår som jag tycker ni ska testa!
Nov. 20, 2022
500 g kycklingfilé/kycklinglårfilé
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 st gul lök
2 vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika
4 portioner pasta
Riven parmesan
Salt & peppar
Strimla kycklingen och tomaterna. Hacka basilikan grovt och finhacka den gula löken.
Bryn kycklingen i en stekpanna, salta & peppra.
Lägg till lök och pressa ner vitlöken. Låt fräsa ihop en stund.
Häll i creme fraichen och skölj/fyll förpackningen med vatten och häll även i det i stekpannan.
Ha till slut i tomaterna och basilikan (spara lite till servering) och låt koka ihop 5-10 min. Späd med mer vatten vid behov och smaka av med lite socker eller mer salt & peppar.
Koka pastan enligt instruktion.
Servera med en god sallad och parmesan.