Ett recept på min Kassler gratäng med kantareller. Så gott och lätta att göra. Perfekt till matlådorna👍😊💯
Nov. 20, 2022
700 g kassler
1 dl kantareller alt. annan svamp
1 rödlök
5 dl grädde
Smör
Paprikapulver
2 msk söt senap
1 msk pepparot [tub]
3 klyftor vitlök
1 mindre påse västerbotten ost
Svartpeppar & salt
Sätt på ugnen på 200grader. Koka pastan ca 8min i saltat vatten. En klick smör I pasta vattnet ett tips. Gott!
Skär Kassler I små kuber. Skär rödlök i bitar och lägg båda ingredienser I en stekpannan med smör.
Stek till Kassler får lite färg och pressa sedan i vitlök. Rör om och tillsätt sedan senap och pepparot. Sedan kryddor och sist grädden.
Rör om och låt och små puttra i ca 30 min då grädden stagnerar/tjocknar.Häll sedan i 1/2 dl riven Västerbotten ost. Rör om.
Häll sedan i pastan i en smörjd [större] form. Häll i Kassler röran och blanda ihop. Häll över resten av osten. In i ugnen och är sedan färdig när osten smält. Godare om lite mer färg. Lycka till💗🌸🌸