Kvällens middag fungerar lika bra till pasta som till ris eller potatis.
Nov. 19, 2022
1 kg fläskytterfilé (benfri kotlettrad) eller fläskfilé
2 msk smör
1 msk flingsalt
1 msk nymalen svartpeppar
500 g kantareller
2 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
4 msk smör
1 dl vitt vin
5 st di matlagningsgrädde
3 msk kantarellfond
1 tsk gurkmeja
2 msk färsk persilja, finhackad
2 msk farsk timjan, finhackad
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
Sätt ugnen på 180 grader. Torka sedan köttet torrt med hushällspapper, krydda sedan runt om med flingsalt & svartpeppar. Stek i 2 msk smör så det får fin yta runt om. Kör sedan in det i ugnen så det når en innertemperatur pà 63 grader, ca 20 minuter. Låt sedan vila i 15 minuter.
I samma panna. Fräs ur vätskan ur kantarellerna.
Tillsatt smör och lök. Låt löken bli mjuk.
Tillsätt vinet, låt reducera bort. Slå på grädde, kantarellfond & gurkmeja. Blanda väl och låt reducera ned till önskvärd konsistens. Vänd ner persilja och timjan. Smaka av med salt & svartpeppar.
Tranchera köttet och lägg det sedan i såsen. Toppa med riven parmesan och servera till pasta, bröd, ris eller potatis.