Recept som jag experimenterade med efter egen smak och tycke. Alltså det blir Så GOTT! Kändes väldigt festligt men gick jättesnabbt att göra! Och såsen så god.
Nov. 18, 2022
Ca 600 g fläskfilé
4 st mindre päron eller två större
900g potatis
2 st morötter
Ca 200 g brysselkål
Smör till stekning 2 kvistar rosmarin
Ca 110 g ädelost 11/2 vispgrädde
1 st hönsbuljongtärning
2½ dl vatten
1 st halv mindre gul lök
Sätt ugnen på 225°.
Skala potatisen och morötterna och skär i klyftor och morötterna i stavar. Ansa och skölj brysselkålen. Lägg i en ugnsform och ringla lite rapsolja över. Salta och peppra och ställ i ugnen i ca 35min.
Tvätta och putsa flaskfilen. Skar i ca 1cm tjocka skivor. Salta och peppra på bada sidorna. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Bryn köttet så att det får färg. Lägg i en ugnssäker form och lägg en kvist rosmarin Över. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min.
Finhacka löken och stek mjuk i lite smör i en kastrull.
Häll över grädde och vatten och smula i buljongen. Låt koka i ca 5 min och smula i ädelosten. Koka i ytterligare 5 min och mixa slät med stavmixer.
Skala och skär päronen i klyftor. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör och en kvist rosmarin. Stek päronen i smöret tills de fått färg. Lägg upp potatis, morötter och brysselkål på en tallrik. Lägg fläskfile skivor på bädden och toppa med päronen.
Ringla såsen runt och NJUT!