När vi äter soppa här hemma så har vi alltid mjukt bröd till och visst är det extra lyxigt när det är hembakt. Denna gång hade jag varken så mycket tid eller jäst hemma så det fick bli jäsfria bröd. Jag gillar att använda olika sorters glutenfritt mjöl när jag baka glutenfritt bröd. De här frallorna blev väldigt goda och om du inte har just dessa mjölsorter hemma kan du testa att byta ut de till andra sorter. De här bröden blev matiga, saftiga och så goda så jag kan varmt rekommendera de. Detta recept blir 6-8 frallor. Perfekt att göra iordning degen och låta den svälla innan middagslagningen. Och medan soppan kokar på spisen kan du grädda dessa i ugnen. Eller så bakar du dessa till helgfrukosten, också lyxigt ju! Så här har du mina enkla frallor utan mjölk och gluten. Hoppas det ska smaka 🙂
Original recept från sandracallermo.se
Jan. 27, 2022
2 dl glutenfritt havremjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl teffmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
0.5 tsk salt
3 dl havremjölk
1 msk olivolja
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda havremjöl, mandelmjöl, teffmjöl, bakpulver, fiberhusk och salt i en bunke. Tillsätt havremjöl och olivolja och blanda ordentligt. Låt sedan svälla 15 minuter.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Använd fuktade händer eller en stor sked för att forma 6-8 frallor. Strö på lite havregryn och sätt sedan in i ugnen 20-25 minuter.