Visst är det gott med en riktigt matig och värmande soppa till middag? Denna blir smakrik, mättande och dessutom är den vegetarisk. Det är en vegetarisk gulasch med linser, aubergine, paprika och potatis. En så himla god soppa/gryta om jag får säga det själv. Perfekt en kall vinterdag och servera gärna med ett gott bröd som du även kan doppa i soppan. Mums!
Original recept från sandracallermo.se
Jan. 27, 2022
2 dl torkade gröna linser
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
Aubergine
0.5 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 msk torkad oregano
En nypa chiliflakes
500 ml krossade tomater
1 paprika
250 g potatis
2 dl grönsaksbuljongtärningar
9 dl vatten
Koka linserna enligt anvisning i en egen kastrull. Skala och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela potatisen i bitar.
Hetta upp rikligt med olja i en gryta och fräs löken och aubergine så den blir mjuk. Tillsätt sedan vitlök, tomatpuré, paprikapulver, oregano och chiliflakes och låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt sedan krossade tomater, paprika, potatis, buljongtärningar och vatten. Låt koka upp och puttra under lock 20 minuter. Tillsätt sedan paprika och de kokta linserna och smaka av med salt och svartpeppar.