En grönsakslasagne med bara massa goda grönsaker som smaksätts på bästa sätt! 😍 Fick inspiration av Linda Åkerman, som också finns här på SmakShare, för många år sedan och så har den utvecklats. 👌🏼
March 13, 2022
3 st morötter
1 st zucchini
2 st klyftor vitlök
500 g krossade tomater
2 dl lätt créme fraiche
1 st grönsaksbuljong
200 g fryst spenat
Riven ost
1 st gul lök 🧅
1 st paket fetaost
Olja att steka med
12 st lasangeplattor
100 g soltorkade tomater
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att hacka lök 🧅, morötter och zucchini i halvmånar. Fräs sedan allt i olja på spisen.
Ta fram lasangeplattorna och lägg dem i kallt blött vatten så allt täcks, det gör att de inte bränns sen i ugnen och blir mer formbara.
Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, grönsaksbuljong och créme fraiche i stekpannan på spisen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Variera mängden cayennepeppar beroende på hur mkt sting du vill ha.
Tina spenaten i mikron eller genom att ha haft den framme. Ta fram en skål och blanda sen spenaten med fetaost och soltorkade tomater. Mosa ihop så att det blir till mindre bitar. Ett tips är att klippa soltorkade tomaterna om de är stora.
Börja med lite sås i botten, lägg sedan 4 lasagneplattor, sås och sen spenatröran. Värva så och sluta sedan med sås på toppen och riven ost. In i ugnen i cirka 20 minuter.