Lite nyttigare mellanmål med muffins gjort på teffmjöl och havregryn i grunden, fyllda med morot- och hasselnötskompott.
Nov. 14, 2022
1.5 dl sportgröt från messob alt. 50/50 havregryn och teffmiöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kokossocker
1 st nypa salt
1 st nypa vaniljpulver
1 dl kokosyoghurt
1 msk kokosolia
0.5 dl havremölk
2 tsk äppelcidervinäger
1 st liten morot
0.5 dl hasselnötter
2 msk kokossocker
1 st klick kokosolia
Sätt ugnen på 170 grader.
Riv morot och hacka hasselnötter grovt.
Ta en liten panna med en klick kokosolia och kokossocker, morot och hasselnötter och stek på hög värme 2-3 min till sockret har smält.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och resterande i en annan skål. Rör om.
Rör ner smeten i den torra skalen och blanda väl.
Fördela blandningen mellan muffinsformarna och gör en liten grop i mitten på i muffins. Ta en sked och fyll hålet med morotskompotten.
Grädda i 20-25 min, eller tills den är mörkt gyllenbrun pa toppen. Prova med potatissticka så den ej är kladdig.
Låt svalna innan servering.Kan förvaras i sluten burk 2-3 dagar.