Lyxigt tilltugg eller förrätt med kalixlöjrom och skagenröra i ostkorgar 🥰 💡Tips! Ostkorgarna går bra att förbereda dagen innan så fyller man dem bara dagen efter.
Dec. 31, 2024
Riven ost (till korgar)
Skagenröra (fyllning)
1. Ostkorgar i stekpanna: Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon. På svag värme smälter man osten tills den går ihop. Testa i kanten med en stekspade. Man känner när den går att lyfta. Lägg osten över ett upp och nervänt glas, tryck med fingrarna runt och låt svalna.
2. Ostkorgar i ugnen: Sätt ugnen på 175 grader. Tag sedan lite riven ost och lägg två högar på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda dem tills allt har flutit ut och bubblorna är små. Tag ut plåten och flytta försiktigt pappret med ostfarnen till en svalare yta. Lyft flarnen med en stekspade när de har svalnat något och lägg dem på varsin upp och nervänd liten metallform. Tryck ner kanterna lite så att en korg bildas. Lyft av korgarna och ställ åt sidan.
3. Fyll ostkorgarna med röran just innan de skall serveras och garnera med räkor och kalixrom samt en liten kvist dill.