Dessa gratinerade hamburgare är riktigt smarriga; lite söt hetta, krämig ost, rökig smak av bacon och goda tillbehör! En perfekt rätt för fredags- eller lördagsmyset 🧡
Nov. 17, 2022
140 g baconskivor
4 st färska hamburgerpuckar
Salt & peppar
4 st hamburgerbröd
175 g philadelphia naturell
2 - 3 msk sweet chilisås
0.5 rödlök
150 g riven cheddar
Sätt ugnen på 200° C.
Skär baconskivorna itu. Stek på båda sidor och ställ åt sidan. Stek även hamburgarepuckarna helt genomstekta. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Öppna och lägg hamburgerbröden ovanpå.
Blanda philadelphiaost, sweet chilisås, salt och peppar. Bred ut på brödens snittyta (både under och över delarna).
Skala och finhacka rödlöken. Strö över på underdelarna.
Lägg en hamburgerpuck på varje underdel. Fördela ut hälften av osten på puckarna. Lägg sedan baconskivor ovanpå och tillsist överdelen av brödet. Lägg resterande ost på varje hamburgare.
Gratinera i ca 10 min eller tills osten smällt och fått fin färg.
Servera med sötpotatischips och valfria grönsaker!