Den hÀr moussen Àr sÄ sÄ god. KrÀmig, len med perfekt apelsinsmak.
Original recept frÄn www.instagram.com
Dec. 30, 2024
5 st apelsiner
0.75 dl apelsinsaft
1 msk apelsinzest (finrivet skal, det yttersta)
1.5 dl strösocker
1 tsk majsstÀrkelse
250 g mascarpone
2.5 dl vispgrÀdde
1 tsk vaniljsocker
SkÀr 4 av apelsinerna pÄ lÀngden och gröp ur köttet med hjÀlp av en sked. Lossa lite med en kniv om det sitter fast i Àndarna.
AnvĂ€nd en del av köttet till att pressa ur saft genom en sil tills du har 0,75 dl. Eller pressa allt och drick upp resten đ
HÀll ner saften i en kastrull tillsammans med strösockret. LÄt det koka upp och tillsÀtt sedan majsstÀrkelse under vispning.
NÀr det tjocknat lite ta av frÄn plattan och tillsÀtt apelsinzesten som du rivit frÄn den femte apelsinen. Spara ev lite till dekoration.
LÄter apelsinsÄsen svalna helt.
Vispa grÀdde, Mascarpone och vaniljsocker fluffigt sÄ det gÄr att göra stadiga toppar med vispen.
VÀnt ner apelsinsÄsen i grÀddblandningen och fyll sedan apelsinskalen med moussen.
LÄt stelna i kylskÄp Ätminstone 3 timmar. Moussen hÄller flera dagar sÄ denna gÄr fint att förbereda.