Krämig potatiskaka med grädde och parmesan 🥰
Original recept från www.facebook.com
Dec. 29, 2024
800 g potatis
2 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesan (eller västerbottenost)
Färsk timjan
1 st riven vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop ägg, grädde, parmesan, timjan, riven vitlök, salt och svartpeppar. Blanda.
Skala potatis och använd en mandolin för att få riktigt tunna skivor. Skölj inte potatisen i vatten, då stärkelsen behövs. Blanda potatisen med gräddblandningen.
Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i potatisen. Försök rätta till, så att skivorna ligger platt, så att den blir fin när man skär upp den sedan. Pressa lite med en sked. Ställ in i ugnen ca 1 timme och 20 minuter. Börjar den få för mycket färg, så lägger man över aluminiumfolie mot slutet.
Låt svalna en stund, innan man lyfter ur den, så den hinner sätta sig.