En god och enkel pasta med kallrökt lax från Korshags. Så gott med citronsmaken till laxen, passar perfekt till lunch! 😊
Nov. 21, 2022
400 g pasta pappardelle
150 g strimlad grönkål eller spenat
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
250 g mascarpone
1.5 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
Riven parmesan eller annan smakrik ost
150 g kallrökt lax från korshags
Salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet.
Fräs grönkål och vitlök i oljan ca 5 minuter pá medelvärme.
Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Rör ihop mascarpone, citronskal och -juice, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Rör ner pastan och mascarponen och lite av pastavattnet i grönkålen och rör till en krämig pasta på låg värme.
Toppa med laxen och parmesan.