Det blev så gott och var enkelt! Jag utgick helt enkelt från mitt pannkaksrecept och sen la jag till riven potatis. Barnen åt med bacon och jag la till lingon och keso. Så smarrigt och en riktigt härlig lunch. Jag kan varmt rekommendera detta!
Original recept från sandracallermo.se
Nov. 10, 2022
6 dl gluten- och mjölkfri mjölmix
1.5 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl vatten
8 dl havremjölk
500 g riven potatis
Mjölkfritt margarin att steka i
Bacon
Lingon
Ev. keso
Lägg mjölmix och salt i en bunke och blanda. Tillsätt sedan rapsolja och vatten och vispa så det blir klumpfritt. Tillsätt sedan mjölk i omgångar och vispa emellan. Låt smeten stå medan du river potatis.
Riv potatisen grovt och rör sedan ner i smeten.
Hetta upp en stekpanna med margarin och stek raggmunken på medelvärme på båda sidor. Använd ordentligt med fett i pannan.
Servera med bacon, keso och lingonsylt.