Det här är recept på torsk i ugn med purjolök och soltorkad tomat och en mjölkfri sås. Blanda ihop såsen och häll över fisken och sen är det bara ställa in i ugnen och under tiden kan du koka ris. Detta funkar både till vardag och helg och blir så gott!
Original recept från sandracallermo.se
Nov. 12, 2022
800 g tinad torsk
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
0.5 - 1 st citron
2 msk torkad dragon
0.5 tsk sambal oelek
10 st soltorkade tomater i olja
3 dl miölkfri crème fraiche
2 dl mjölkfri grädde
6 portioner ris
Sätt på ugnen på 200 grader. Strimla soltorkade tomater. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint och lägg i en ugnsfast form. Lägg fisken på purjolöken.
Ta fram en bunke och blanda pressad vitlök, saft från 0,5 citron, torkad dragon, sambal, soltorkade tomater, créme fraiche och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter så fisken är genomstekt. Under tiden kan du koka riset och göra en sallad.