En fantastiskt god och krämig sås till kycklingfilén. Passar perfekt till helgmiddagen. 😊
Dec. 7, 2022
4 st kycklinglårfiléer, ca 500 -700 g
1 st buljongärning med hönssmak
1 dl vatten
1 msk smör eller
1 dl portvin
4 dl crème fraiche
2 tsk soya
1 st vitlöksklyfta
Svartpeppar
Salt
900 g fast potatis
Färsk timjan
Skölj potatisen eller skala den. Skär i klyftor och stek dom i smör i ugnen ca 40 min. Salta och ev lite färsk timjan vid serveringen.
Stek filéerna i smör, dela om dom är stora. Ta upp och lägg på fat eller gratängform.
Häll på vattnet på stekjärnet och smula i buljongtärningen. Häll i creme fraiche och portvinet.
Hacka en vitlöksklyfta och häll i såsen samt soyan. Smaka av med salt och peppar. Servera med grönsallad och potatisen.