Jättegod förrätt! Man kan byta ut spenaten mot grönkål, om man vill 🥰
Dec. 29, 2024
400 g smördeg
250 g fryst bladspenat
2 st schalottenlökar
Smör
100 g fetaost
250 g kesella kvarg
2 msk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.
Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hacka spenat och lök och fräs det i smör i en stekpanna. Låt svalna.
Skär osten i tärningar. Blanda spenat, lök, ost, kvarg, senap, pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och nyp ihop dem till småknyten.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda knytena mitt i ugnen i ca 20 min.