Finns ingen saftigare och luftigare morotskaka än denna, jag lovar!
Jan. 24, 2022
3 st ägg
2.5 dl strösocker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1.5 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
1.5 dl rapsolja
4.5 dl riva morötter
Cream cheese frostig:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelfiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter och rör försiktig om.
Fyll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Låt svalna.
Vispa samman alla ingredienser till frostingen med elvisp och bred över kakan när den svalnat helt.