Hemmagjord majonnäs (på smör)

God och krämig majonnäs. Busenkelt och supergott! Går att förvara i kylskåp några dagar. 💡Tips! Om majonnäsen skulle skära sig kan man testa att lägga till en skvätt vatten under omrörning. Majonnäsen kan bli hård i kylskåpet, då den är gjord av smör och inte olja. Ställ fram den i rumstemperatur en stund, så mjuknar den. Obs! När majonnäs blir vattnig, är det ofta att man tillsatt fettet för snabbt. Ha inte bråttom med smöret! Särskilt i början. Se till att det blir en tunn stråle och mixa ordentligt, innan man tillsätter mer, lite, lite i taget. Mot slutet kan man öka takten lite, men början är kritisk Ett annat hett tips är att låta smöret vila lite, så det inte är alldeles kokhett, och att ta fram äggulan så den blir rumstempererad (stora temperaturskillnader kan också påverka negativt).

Helén ”Nenne” Mattsson

Dec. 28, 2024

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.