Till alla laxälskare där ute! Detta är ett jättebra sätt att förgylla spillbitar av lax. De brukar kosta mindre än vanlig lax och det är faktiskt så att ett av mina icke-fiskgillande barn äter dessa utan problem.
Nov. 9, 2022
Ca 700-800 g lax
2 tsk dijonsenap
2 tsk kapris
1 st di panko
2 st schalottenlökar
Salt
2 msk neutral olja till stekning
4 st hamburgerbröd
4 msk mayo
1 st rödlök
1 st tomat
4 st sallatsblad
Dela laxen i mindre bitar. Kör ca 1/3 av dem i en matberedare till en slät puré.
Tillsätt resten av laxen, dijon, kapris, panko och salt. Kör en stund till. Den här gången ska det inte bli puré utan du ska ha bitar kvar. Det blir mycket bättre konsistens då.
Finhacka schalottenlöken och blanda i laxfärsen.
Forma färsen till 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 2 min per sida på medelvärme.
Montera dina burgare med all tillbehör. Färdigt!