Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
0.5 tsk salt
Fyllning:
450 g fryst bladspenat
1 st röd eller gul lök
3 msk olja
2 st vitlöksklyftor
200 g fetaost
Äggstanning:
4 st ägg
2.5 dl grädde
Salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajskal: Blanda samman alla ingredienser och arbeta till en deg. Låt vila i kylen ca 20 minuter. Tryck ut degen i en pajform och stick hål i botten med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs i olja tillsammans med pressad vitlök. Krama ur vätskan från spenaten och tillsätt till löken.
Bred fyllningen på pajskalet och smula fetaosten över.
Äggstanning: Vispa samman alla ingredienser i en skål och häll över fyllningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna något innan servering.