Jag är SÅ sugen på att göra den här MAGISKT goda rätten som jag fick till förra året! Spara gärna receptet till mellandagarna - det passar perfekt till tex grönkål eller andra sallader, potatis och glögg som ofta blir över. 👌🏻
Original recept från www.instagram.com
Dec. 24, 2024
1 - 1.2 st kilo revbensspjäll med ben, sågade på mitten
1 st stor bit färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
1 st färsk röd chilifrukt
3 dl alkoholfri vinglögg
0.5 dl kinesisk soja
4 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
4 dl sky
Salt
Peppar
Skala och skiva ingefära och vitlök. Strimla chilin fint.
Koka upp glögg, soja, vatten, salt, peppar, ingefära, vitlök och chili. Lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Koka 75 min under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen. Vänd dem då och då i vätskan under tiden de kokas.
Koka potatis och förbered ev andra tillbehör (gräddkokt grönkål och rödkål rekommenderas varmt).
Sila av skyn. Blanda grädde och mjöl i en kastrull. Häll i skyn och koka upp under omrörning. Sjud några min. Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar.
Dela spjället i bitar och blanda med såsen eller servera såsen separat.
Servera med potatis & grönsaker. NJUT❣️